Elsebeth Dreisig

Elsebeth_manip_13Elsebeth Dreisig er en af Danmarks førende lyriske sopraner, og har sunget alle de store partier indenfor sit fag. Hun har til stadighed formået at udvikle sig og har senest modtaget stor anerkendelse for sin fortolkning af rollen Butterfly på Malmø Opera.

Hun har i en årrække været tilknyttet Den Jyske Opera og har haft stor succes i en lang række partier bl.a. som Ann Truelove/LASTENS VEJ, Aase/DROT OG MARSK, Pamina/DIE ZAUBERFLÖTE, Zerlina/DON GIOVANNI, Eliza Doolittle/MY FAIR LADY, Hanna Glawari/DEN GLADE ENKE, Antonia / HOFFMANN’S EVENTYR, Nannetta/FALSTAFF, Violetta/LA TRAVIATA, Mimi/LA BOHEME, Nedda/I PAGLIACCI, Grevinden/LE NOZZE DI FIGARO, Marcelline/FIDELIO, samt Illia/IDOMENEO. Senest optrådte hun i rollen som Juliette/DIE TOTE STADT – som også modtog en Reumert for Årets Opera.

På Operaen i København har Elsebeth gæstet i en lang række partier i rollen som Musetta/LA BOHEME. Og i sæsonen 2007/2008 var Elsebeth inviteret til at synge 3 partier, igen i rollen som Antonia, Musetta og Hanna Glawari/DEN GLADE ENKE. I sæsonen 2008/2009 blev Elsebeth tilbudt at synge partiet som Enke Dronning Juliane Marie/LIVLÆGENS BESØG.  Den blev uropført på Det Kongelige Teater og modtog også en Reumert som Årets Opera.

Gennem årene har Elsebeth medvirket i en række uropførsler bl.a. DON JUAN VENDER HJEM FRA KRIGEN, Wayne Siegels/LIVSTEGN og Svend Rastrup Andersens/ÅRSTIDERNE, der blandt andet blev opført på Roskilde Festival i 1998. Hun sang endvidere rollen som den polske pige Kowalski/HOUDINI DEN STORE, og senest Lars Klit/ANGELO i 2012.

Elsebeth er desuden en hyppig gæst ved alle landsdelsorkestrene, og har sunget hele det klassiske repertoire.

Elsebeth er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved professor Kirsten Buhl Møller og har desuden studeret hos Ileana Cotrubas, Ingrid Bjoner, Mikael Eliasen, Jeffrey Goldberg og de seneste par år Maria Cleva.

Sæsonen 19/20 byder bl. a. på et genvisit på den Fynske Opera og en række koncerter med landsdelsorkestrene.


Hoffmann/ELLA A FUI LA TURTELLE

On Stage repræsenterer Elsebeth eksklusivt/mondo.

Comments are closed.