Elsebeth Dreisig

Elsebeth_manip_13

Elsebeth Dreisig er en af Danmarks førende lyriske sopraner, og har sunget alle de store partier indenfor sit fag. Hun har til stadighed formået at udvikle sig og har senest modtaget stor anerkendelse og fantastiske anmeldelser i rollen som Dronning Kleopatra i August Ennas opera af samme navn. Derudover har Elsebeth de seneste par år fortolket rollen som Chio-Chio-San [Butterfly] på flere af de store scener i Danmark som Den Jyske Opera, Operaen, Opera Hedeland samt på Malmø Opera. Butterfly er nærmest blevet Elsebeths signaturrolle. Elsebeth havde sin Wagner-debut i 2019, hvor hun sang Freja i Rhinguldet på Operaen i Esbjerg.

Hun har i en årrække været tilknyttet Den Jyske Opera og har haft stor succes i en lang række partier bl.a. som Ann Truelove/LASTENS VEJ, Aase/DROT OG MARSK, Pamina/DIE ZAUBERFLÖTE, Zerlina/DON GIOVANNI, Eliza Doolittle/MY FAIR LADY, Hanna Glawari/DEN GLADE ENKE, Antonia / HOFFMANN’S EVENTYR, Nannetta/FALSTAFF, Violetta/LA TRAVIATA, Mimi/LA BOHEME, Nedda/I PAGLIACCI, Grevinden/LE NOZZE DI FIGARO, Marcelline/FIDELIO, samt Illia/IDOMENEO. Elsebeth sang rollen som Juliette/DIE TOTE STADT, som modtog en Reumert for Årets Opera. Ligeså fik operaen SKRIFTESTOLEN en Reumert som Årets Opera da Elsebeth sang hovedrollen som Gabbi White. Af andre roller/partier på Den Jyske Opera kan nævnes: Nanetta/FALSTAFF, Susanna/LE NOZZE DI FIGARO, Elvira/DON GIOVANNI, Adina/L’ELISIR D’AMORE, Leonora/MASKRADE, Michaëla/CARMEN, 1. Dame/DIE ZAUBERFLÖTE, 1. Niece/PETER GRIMES, Ännchen/DER FREISCHÜTZ med flere.

På Operaen i København har Elsebeth gæstet i en lang række partier bl.a i rollen som Musetta/LA BOHEME, Antonia/HOFFMANNS EVENTYR og Hanna Glawari/DEN GLADE ENKE. I sæsonen 2008/2009 blev Elsebeth tilbudt at synge partiet som Enke Dronning Juliane Marie/LIVLÆGENS BESØG af Bo Holten. Den blev uropført på Det Kongelige Teater og modtog også en Reumert som Årets Opera. Senest har Elsebeth høstet stor anerkendelse i rollerne som Nella i GIANNI SCHICCHI og Rosalinde i FLAGERMUSEN.

Elsebeth gæster regelmæssigt Den Fynske Opera, Den Ny Opera i Esbjerg, Århus Sommeropera og Den Jyske Opera.

Gennem årene har Elsebeth medvirket i en række uropførsler bl.a. DON JUAN VENDER HJEM FRA KRIGEN, Wayne Siegels/LIVSTEGN og Svend Rastrup Andersens/ÅRSTIDERNE, der blandt andet blev opført på Roskilde Festival i 1998. Hun sang endvidere rollen som den polske pige Kowalski/HOUDINI DEN STORE, Lars Klit/ANGELO i 2012. Senest I 2019 på Den Fynske Opera: Moderen i Niels Marthinsens opera LILLE SOLDAT

Elsebeth er desuden en hyppig gæst ved alle landsdelsorkestrene, og har sunget hele det klassiske repertoire.

Elsebeth er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved professor Kirsten Buhl Møller og har desuden studeret hos Ileana Cotrubas, Ingrid Bjoner, Mikael Eliasen, Jeffrey Goldberg og de seneste par år Maria Cleva.

Sæsonen 20/21 byder bl. a. på endnu en fortolkning af Chio-Chio-San – Butterfly – med ”Operaen i Svendborg”.

[sc_embed_player volume=”45″ autoplay=true fileurl=”http://onstageartists.com/www/wp-content/uploads/2012/08/elsebeth-fui.mp3″]
Hoffmann/ELLA A FUI LA TURTELLE

On Stage repræsenterer Elsebeth eksklusivt/mondo.