Christian Øland

DSC_0160-2Den unge danske dirigent Christian Øland er et nyt stort talent, der på rekordtid er kommet i gang med en lovende karriere. Allerede i sæsonen 15/16 vil han kunne opleves ved en række spændende koncerter i Danmark, bl.a. i spidsen for Copenhagen Phil i programserien ‘Musik på Tværs’,med Odense Symfoniorkester i serien “Grøntsagskoncerter” og som assisterende dirigent ved Orkester Norden i Ålborg.

Christian blev som bare 18- årig optaget i dirigentklassen på Sibelius Akademiet og allerede året efter – i 2014 – blev han udnævnt af chefdirigent Hannu Lintu som assisterende dirigent for Det Finske Radiosymfoniorkester.

I løbet af sine første år på Sibelius Akademiet har Christian bl.a. dirigeret Joensuu Symphony Orchestra, Tampere Philharmonic Orchestra og Kuopio Symphony Orchestra .

I sæsonen 14/15 dirigerede han et ensemble offstage ved en koncert med FRSO i samarbejde med komponist og dirigent Oliver Knussen i en nordisk uropførelse af værket Der Nächtige Wanderer af den hollandske komponist Reinbert de Leeuw.
Og samme sæson dirigerede han det finske NYKY-ensemble i en nordisk uropførelse af den italienske komponist Fausto Romitellis værk An Index of Metals fra 2003.

I sæsonen 14/15 dirigerede Christian Øland Det Finske Radiosymfoniorkester ved en børnekoncert med værker af Sibelius, og i sæsonen 15/16 fortsætter han som assisterende dirigent for orkesteret.

Christian studerer forsat på Sibelius Akademiet, hvor han har modtaget undervisning af bl.a. professor Atso Almila, Hannu Lintu, Leif Segerstam, Jorma Panula, Herbert Blomstedt, Mikko Franck og Esa Pekka Salonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.