Den Danske Klavertrio

Trio Hjemmeside
Den Danske Klavertrio er et nyt ensemble bestående af tre af landets mest markante musikere:
Lars Bjørnkjær, Toke Møldrup og Katrine Gislinge, som i årevis fra hvert deres hjørne i musiklivet har leveret musikalske oplevelser i særklasse. Det personlige venskab og den særlige musikalske forståelse mellem de tre solister har nu ført til dannelsen af et fast ensemble.
Violinisten LARS BJØRNKJÆR har siden 1993 været koncertmester i Det Kongelige Kapel.
Han er uddannet på bl.a. Julliard School of Music og har spillet koncerter i Europa, USA og
Asien. Som solist har Lars Bjørnkjær spillet med orkestre i ind- og udland med dirigenter som
Christian Badea, Josef Suk, Fabrizio Ventura og Michael Schønwandt. I 2007 indspillede han en anmelderrost CD med violinkoncerter af Johan Svendsen og P.E. Lange-Müller med Giordano Bellincampi og Århus Symfoniorkester.
Cellisten TOKE MØLDRUP er prisvinder ved flere internationale konkurrencer og har givet koncerter i bl.a. Weill Recital Hall i Carnegie Hall, Wigmore Hall, Musikverein Wien, Konzerthaus ­Berlin; han har været solist med de fleste danske symfoniorkestre og under dirigenter som Aldo Ceccato, Santtu Rouvali, Thomas Søndergård og Joshua Weilerstein, og han har spillet ved flere internationale festivaler. Han har fået tilegnet flere nutidige værker af bl.a. Christian Winther Christensen, Simon Steen-Andersen og Per Nørgård. Til daglig er Toke Møldrup solocellist i Copenhagen Phil/Tivolis Symfoniorkester og underviser ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Pianisten KATRINE GISLINGE er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og
Yale University. Hun har de sidste to årtier etableret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister i både klassisk og moderne repertoire med solo- og kammermusikkoncerter over det meste af Europa. Hun har samarbejdet med musikere og dirigenter som Okko Kamu, Heinrich Schiff, Gidon Kremer, Kurt Sanderling, Emmanuel Pahud og Gustavo Dudamel. I 2014 uropførte og indspillede Katrine Bent Sørensens klaverkoncert Mignon-Papillon. Hun har udgivet flere cd’er bl.a. på Deutsche Grammophon og udgav i 2014 en meget anmelderrost CD med musik af Schumann og Per Nørgård, som tilegnede hende et af værkerne.
On Stage repræsenterer Den Danske Klavertrio eksklusivt i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

Comments are closed.