Ida Gudim

Den norske sopran Ida Gudim repræsenterer en ny ung generation af sangere, der både mestrer det klassiske opera repertoire, de kokette operette partier samt musicalgenren.  Ida debuterede i 2013 på Den Norske Opera i rollen som MRS. CHAN i den moderne opera AD UNDAS og de følgende år sang hun bl.a. FIORDILIGI/ COSI FAN TUTTE, FREIA/ RHEINGOLD på samme scene. 

I sæsonen 21/22 synger hun bl.a partiet som ÄNNCHEN/DER FREISCHÜTZ ved RingsakerOperaen, ANNE TRUELOVE/THE RAKES PROGRESS under Oslo operafestival, og INES/IL TROVATORE ved operaen i Kristiansund.

 I 2019 debuterede Ida i rollen som VALENCIENNE /DEN GLADE ENKE i en opsætning af Opera Di Setra, og sæsonen 20/21 byde på en debut på Ringsakeroperaen i rollen som VESPETTA/PIMPINONE samt en række Nytårskoncerter med det Norske Blåsensemble.


I sæsonen 2014/2015  sang Ida titelrollerne i CSÀRDÀSFYRSTINDEN/THE RAKES PROGRESS/L ÌNCORONAZIONE som afsluttende eksamen under instruktion af bl.a Stefan Herheim. Hun færdiggjorde sine studier i 2015 på Operahøjskolen i Oslo og har desuden en mastergrad i udøvende sang fra Norges Musikhøjskole. Ida har gennem sin karriere modtaget stipedendier og udmærkelser fra Statens Kunstnerstipend, Sine Butenschöns stiftelse, DEA Musikstiftung Norwegen, Fegerstens Stiftelse, Oslo Kommune og Skipsredder Tom Wilhelmsens Stiftelse.

Se mere på Idas hjemmeside og på YouTube