Randi Stene

Randi Stene  5/2009Den norskfødte Randi Stene har etableret sig som en af de vigtigste skandinaviske sangere i sin generation.

Hun er født i Trondheim, og uddannelsen til operasanger afsluttede hun på Opera-akademiet i København. Randi Stene optrådte på Det Kgl.Teater første gang i 1988, og har siden været fast tilknyttet Operaen.

Randi fik sit internationale gennembrud i den engelske konkurrence ”Cardiff Singer of the World” i 1991 og senere da hun sang partiet som Octavian/ DER ROSENKAVALIER på Theatre Chatelet i Paris. Siden har hun optrådt på verdens førende scener, bl.a. Metropolitan operaen i New York, Covent Garden i London, Bastille operaen i Paris og mange flere.

Randi har sunget alle de store  ”bukseroller”  partier, der typisk synges af en mørk mezzo-sopran; f.eks  Cherubino/ LE NOZZE DI FIGARO, Orfeus/ ORFEUS ET ERUDICE, men hun har også sunget de fleste  meget kvindelige figurer i sit fag; Carmen/ CARMEN, Cornelia/ JULIUS CESARE og Amneris/ AIDA.

I de senere år har hun haft stor succes i Wagnerfaget. Hun har bla. sunget Fricka/ DER RING DES NIBELUNGEN, Brangäne/ TRISTAN UND ISOLDE og senest Kundry / PARSIFAL

Randi  er en meget benyttet koncertsangerinde, og har optrådt under ledelse af en række prominente dirigenter; Esa-Pekka Salonen, Pierre Boulez, Christoph von Dohnányi, Bernhard Haitink, Andres Nelsons m.fl.

Randi er også en passioneret Lied- sanger og har indspillet CD med Burckhard Kehring og Håvard Gimse som pianister. Hun har desuden etableret sin egen Lied – festival i Norge, “Sommersang på Ringve”.

I 2009 blev hun ansat som professor i sang på Norges Musikhøjskole, og i 2013 blev hun tilknyttet operaen i Trondheim som casting-ansvarlig.

On Stage repræsenterer Randi eksklusivt i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.