Stina Schmidt

Den danske mezzosopran Stina Schmidt repræsenterer en ny generation af unge talentfulde sangere, der bevæger sig hjemmevant i mange forskellige genrer. Med sin stærke udstråling og smidige slanke stemme, dækker hun et bredt repertoire fra tidlig barok til ny klassisk musik.

I sæsonen 21/22 optræder Stina på Den Ny Opera i Esbjerg i rollen som Meg Page/FALSTAFF, i en genopsætning af DON GIOVANNI på Aarhus Sommeropera i rollen som Donna Elvira, og i den foregående sæson medvirkede hun i en verdenspremiere af Niels Marthinsen på Den Fynske Opera .

Stina debuterede på Operaen i København i rollen som Flora/ LA TRAVIATA  og samme sted kan hun opleves i sæsonen 14/15 i rollen som Gymnasiat/ LULU. I sommeren 2014 sang hun det store krævende parti som Sesto/ LA CLEMENZA DI TITO på  Operafabriken i Skåne og  senere i 14/15 sang hun på Malmø Opera / Verkstan i rollen som Helene/ FAUST ET HELENE og den Den Fynske Opera i rollen som Senza/ ANDRE BYGNINGER.

Stina har medvirket som solist med Tivoli Symfoniorkester, Figura Ensemble og Athelas Sinfonietta, og i december 2014 synger hun for første gang med EnsembleMidtvest. Sammen med Christine Raft danner hun duoen SCHMIDT&RAFT, og hun er desuden en del af gruppen NONTARDAR der arbejder med at formidle “Opera I Øjenhøjde”.

Stina Schmidt har modtaget Edith Allers Mindelegat og Sonnings Musikstipendium.

Stina Schmidt er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium samt Opera Akademiet i København.

On Stage repræsenterer Stina eksklusivt/mondo.