Susanne Elmark

Den danske operasanger, sopran Susanne Elmark har i snart tre årtier været efterspurgt verden over i de mest krævende, høje sopranpartier såsom Nattens Dronning i Tryllefløjten, Lulu i Alban Bergs Lulu,  Konstanze i Bortførelsen fra Seraillet, Zerbinetta i Ariadne på Naxos, Fiakermilli i Arabella, Agnes i Written on Skin og Marie i Zimmermanns Die Soldaten.

Med disse partier har hun været engageret på de største operascener såsom Staatsoper i München, Staatsoper Hamborg, Berliner Staatsoper, operaerne i Madrid, Barcelona, Buenos Aires,  Tokyo, Zürich, Frankfurt og Wien.

Hun har gentagne gange optrådt ved Lucerne Festivallen, i Gewandhaus zu Leipzig, Suntory Hall i Tokyo, Berliner Philharmonien, Salle Pleyel i Paris, og i september 2020 var hun sopransolist i opførelser af Beethovens Niende Symfoni under verdensdirigenten Gustavo Dudamel i Palau de la Musica i Barcelona og på Teatro Real i Madrid (en ekstraordinær stor begivenhed, en opførelse for stort kor og orkester, som blev gennemført i 2020), og i Köln oktober 2020 sang hun i en indspilning af Hoffmanns Eventyr rollen som Antonia. 

I 2022 trådte hun for alvor ind i et mere dramatisk repertoire, idet hun har sunget 14 forestillinger som Lady Macbeth i Verdis opera på operaen i Luzern, Schweiz.

Susanne Elmark har igennem sin karriere udmærket sig i de ekstremt vanskelige, ekvilibristiske operapartier, de senere år ikke mindst indenfor nyskreven opera. Operaen Die Soldaten af Zimmermann regnes for operalitteraturens vanskeligste partitur, og hovedrollen heri som Marie er Susanne Elmark nu den sopran i verden, der er optrådt med flest gange; bl.a. på operaerne i Berlin, Zürich, Buenos Aires, Nürnberg og Madrid. 

Hendes præstation af denne rolle gav hende i 2017 DR’s P2pris, ”For Bedste Koncertoplevelse”. Hun har desuden i 2010 modtaget Elisabeth Dons Mindelegat fra Det Kgl. Teater, i 2018 Prins Henriks Mindemedalje og i 2021 Den Danske Forskningsfonds Æresbevilling.

Kommende engagementer for Susanne Elmark er bl.a. rollen som Ishmaela i Philharmonien i Paris i Olga Neuwirths opera The Outcast, og som Cordelia i Reimanns Lear på Teatro Real, Madrid.

Hjemmeside: http://susanneelmark.dk/

On Stage repræsenterer Susanne Elmark eksklusivt i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island