Teresia Bokor

Teresia Bokor er med sin yndefulde stemme og udstråling en af Skandinaviens førende koloratursopraner. Hendes repertoire spænder over både opera, operetter og ikke mindst musicals, hvor hun i 2009 slog sit navn fast som Christine i Lloyd-Webbers ”The Phantom of the Opera” på Det Ny Teater i København.

Teresia har studeret på Vadstena Folkehøjskoles sanglinje og i solistklassen på Musikhøjskolen i Malmø. I 2005 blev hun elev hos Susanna Eken på Opera Akademiet i København, og samme år vandt hun en pris som yngste finalist i Malmö International Vocal Competition.  Hun debuterede i 2007 på Det Kongelige Teater som Servilia/LA CLEMENZIA DI TITO i en samproduktion med English National Opera, instrueret af David McVicar og med Lars-Ulrich Mortensen som dirigent.

I 2006 sang hun Le Rossignol/L’ÉNFANT ET LES SORTILÉGES  under ledelse af Thomas Söndergaard og i 2008  Elisetta/IL MATRIMONIO SEGRETO på Operaen i København med Martin Isepp som dirigent. Samme år medvirkede Teresia i Marco Arturo Marellis prisbelønnede produktion af DER ROSENKAVALIER på Operaen  under Michael Schønwandts ledelse. Forestillingen vandt den danske teaterpris ”Reumert” for bedste operaproduktion. I 2009 debuterede hun  i hovedrollen som Christine/THE PHANTOM OF THE OPERA  på Det Ny Teater og samme år debuterede hun ligeledes med stor succes i rollen som Olympia/LES CONTES D´HOFFMANN  på Landestheater Linz i Østrig. Perioden 2009-2010 medvirkede Teresia desuden som solist i samme operahus i produktioner som DAS LAND DES LÄCHELNS, DER KAISER VON ATLANTIS, DAS TRAUMFRESSERCHEN og CARMINA BURANA med Der Bruckner Orchester. Hun deltog desuden som solist i sæsonåbningens Gallakoncert med husets chefdirigent Dennis Russel Davies, og blev inviteret til at opføre Brahms’ EIN DEUTSCHES REQUIEM i Brucknerhaus. Siden efteråret 2010 har Teresia været en hyppig gæst på Malmö Opera. Hun har bl.a. medvirket i nytårskoncerten 2010 og i sæsonen 2011-2012 medvirkede hun i den ny skrevne produktion ”Min elskede Pierrot” instrueret af Maria Sundqvist.

Teresia er også en hyppig gæst hos de skandinaviske orkestre, og i sæsonen 12/13  sang hun bl.a. partiet som Frasquita/CARMEN med Helsingborg Symfoniorkester under ledelse af  Pier Giorgio Morandi. Hun debuterede på Folkoperan i Stockholm som Nattens Dronning/TRYLLEFLØJTEN og hendes præstation blev belønnet med Folkoperans Vänners Solistpris.

I sæsonen 17/18 synger Teresia bl.a. partiet som Fiorilla i IL TURCO IN ITALIA på Läckö Slott og et engagement på Malmö Opera i rollen som Bubikopf i KEJSEREN AF ATLANTIS.

On Stage repræsenterer Teresia exclusivt i Skandinavien


SQUALLIDA VESTE E BRUNA


Comments are closed.