Tor Lind

Med en smidig og farverig stemme, et stærkt scenisk nærvær og beherskelse af både det  komiske og seriøse repertoire, fremtræder den svenske baritone Tor Lind som en helstøbt  kunster der ubesværet kan transformeres i mange forskellige roller.

I sæsonen 21/22 optræder Tor på Malmø Opera i en turneproduktion af DET GÅR AN, og i en trettendageskoncert på Koncerthuset Spira med TRISTAN OG ISOLDE og den foregående sæson bød på et genvisit på Malmö Opera, hvor Tor medvirkede i forestillingen FORVANDLINGER I HELVEDE.

På de skandinaviske operascener har Tor specialiseret sig indenfor et rollefag, der kræver et stærkt fysisk udtryk, som f. eks Mephisto i Isabella Aboulkers “FORVANDLINGER I HELVEDE”, en kropslig forvreden narkoman i Bernsteins “THE MASS” eller personificeringen af en sindssygdom i Bo Holtens “GESUALDO”. Desuden har han optrådt  i udlandet som Starveling i Britten ”A MIDSUMMER NIGHT`S DREAM” / Aalto- Theater i Essen, og The Duke/ Paride in ”ROMEO E GIULIETTA” af Emily Wong / Città della Pieve.

Udover sin karriere som Operasanger, er Tor en hyppig koncertsanger og optræder ofte som solist i bl.a. Händel “MESSIAS”, Bach “MATTHÆUSPASSIONEN”  eller Larsson ”  FORKLÆDT GUD.” Han har arbejdet med en række fremtrædende dirigenter, bl.a. Christian Badea, Nicholas Braithwaite, HannuLintu, Guido Ajmone- Marsan, Thomas Søndergaard, Tobias Ringborg, Leif Segerstam og Pietro Rizzo. I sæsonen 18/19 sang Tor bl.a. titelpartiet i Mozarts Don Giovanni på Skånske Opera, samt en verdenspremiere af Niels Marthinsen på Den Fynske Opera i efteråret 2019.

Siden 2019 har Tor Lind arbejdet med at skifte stemmefag og han debuterer som TENOR på Folkoperan i efteråret 2020, hvor han  synger rollerne som MELOT, HYRDEN OG SØMANDEN i deres opsætning af TRISTAN OG ISOLDE.

Tor Lind er uddannet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Opera Akademiet i København.