Tor Lind

Med en smidig og farverig stemme, et stærkt scenisk nærvær og beherskelse af både det  komiske og seriøse repertoire, fremtræder den svenske baritone Tor Lind som en helstøbt  kunster der ubesværet kan transformeres i mange forskellige roller.

På de skandinaviske operascener har Tor specialiseret sig indenfor et rollefag, der kræver et stærkt fysisk udtryk, som f. eks Mephisto i Isabella Aboulkers “FORVANDLINGER I HELVEDE”, en kropslig forvreden narkoman i Bernsteins “THE MASS” eller personificeringen af en sindssygdom i Bo Holtens “GESUALDO”. Desuden har han optrådt  i udlandet som Starveling i Britten ”A MIDSUMMER NIGHT`S DREAM” / Aalto- Theater i Essen, og The Duke/ Paride in ”ROMEO E GIULIETTA” af Emily Wong / Città della Pieve.

Udover sin karriere som Operasanger, er Tor en hyppig koncertsanger og optræder ofte som solist i bl.a. Händel “MESSIAS”, Bach “MATTHÆUSPASSIONEN”  eller Larsson ”  FORKLÆDT GUD.” Han har arbejdet med en række fremtrædende dirigenter, bl.a. Christian Badea, Nicholas Braithwaite, HannuLintu, Guido Ajmone- Marsan, Thomas Søndergaard, Tobias Ringborg, Leif Segerstam og Pietro Rizzo.

I sæsonen 18/19 synger Tor bl.a. titelpartiet i Mozarts Don Giovanni på Skånske Opera, samt en verdenspremiere af Niels Marthinsen på Den Fynske Opera i efteråret 2019.

Tor Lind er uddannet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Opera Akademiet i København.

On Stage repræsenterer Tor eksklusivt i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

Comments are closed.