Kai Grinde Myrann

Kai2009

Den unge norske dirigent Kai Grinde Myrann har på rekordtid etableret sig som en af sin generations mest talentfulde dirigenter. Han har allerede dirigeret alle de norske professionelle symfoniorkestre og er blevet geninviteret til den kommende sæson.

Sæsonen 19/20 byder på et genvisit med Trondheims Symfoniorkester, og bliver brugt flittigt af de norske blæseorkestre.

Han har også dirigeret danske orkestre, norske militærkorps og en række mindre ensembler og kor. Efter han fuldførte en mastergrad i direktion ved Norges musikhøjskole i 2013 vandt han umiddelbart stillingen som assistentdirigent i både Stavanger Symfoniorkester og i Bergen Filharmoniske Orkester, hvor begge engagementer blev forlænget til sin maksimale varighed på to år. Fra 2015 har han haft en stipendiatstilling i direktion ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

Myrann er kunstnerisk leder for Aksiom, et samtidsmusikensemble på 9 musikere som han var med til at grundlægge i 2010, og han har ledet ensemblet til at det i dag er et eftertragtet ensemble for ny musik i Norden. Han er også dirigent for Ensemble Temporum, et ensemble etableret i 2016 som specialiserer sig i de klassiske mesterværker i samtidsmusik. Med en bachelorgrad i komposition fra Norges musikhøjskole og Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin og med sin dirigenterfaring, er Myrann en anerkendt fortolker af samtidsmusik.

Myranns diskografi, som for tiden består af Aksioms kritiker-roste debut-CD, vil i de kommende sæsoner udvides med flere udgivelser af samtidsmusik med ensembler som Kringkastingsorkestret, Trondheim Sinfonietta og Ensemble neoN.

I 2014 fuldførte han Prinsesse Astrid Internasjonale Dirigentkonkurranse som bedste norske deltager med en plads i semifinalen. Fra 2011 til 2014 var han daglig leder af festivalen Ung Nordisk Musik med 35 unge nordiske deltagere.

 On Stage repræsenterer Kai eksklusivt i Danmark, Sverige, Norge Finland og Island.