Andreas Hanson

Andreas HanssonDen svenske dirigent Andreas Hanson er en af Skandinaviens mest veletablerede dirigenter. Hans umiddelbare musikalitet og dybe professionalisme gør ham til en højt skattet dirigent af både musiker og publikum.

Andreas er blevet en hyppig gæst i Danmark, hvor han ofte optræder med Odense Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester. I 23/24 stod han i spidsen for en krævende produktion på Göteborg Opera af komponisten Paula af Malmborg Ward MYTOMANIA.

Han har dirigeret alle de store svenske orkestre, bl.a. Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, Sveriges Radio Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester samt dirigeret opera og ballet på blandt andet Kungliga Operan i Stockholm, Kongelige Teater i København og Göteborgs Opera. Ud over sin store dirigentvirksomhed i Skandinavien har han også gæstedirigeret i Rusland, Storbritannien, Polen og Litauen. I 2000 debuterede han i London ved en Proms-koncert.

Han studerede direktion ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og fortsatte senere sine studier for Sir Andrew Davis i London og Carlo Maria Giulini i Milano. Sideløbende med sit virke som orkesterdirigent er han også en højt skattet kordirigent og har bl.a. dirigeret Radiokören i Stockholm.

Andreas har modtaget Kungliga Musikaliska Akademiens store udlandslegat to gange og Crusell-legatet for unge dirigenter.

On Stage repræsenterer Andreas eksklusivt i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.