Jon Gjesme

For Jon Gjesme er dirigent rollen en naturlig videreførelse af hans musiske karriere med 20 års erfaring som koncertmester og primarius i diverse kammerensembler. Dirigering er for ham som at lede kammermusik, da man er både solistisk ledende og kammermusikalsk lyttende. Blot i endnu større format. Jons evige søgen for at forstå komponisternes visioner og intentioner kombineret med hans eget temperament og lidenskab gør ham til en yderst interessant og unik musiker.

I sæsonen 19/20 dirigerer han bl.a. Peter og Ulven med Copenhagen Phil og en nytårskoncert med Underholdningsorkestret.

Jon Gjesme (født i Hønefoss 1967) har siden 1995 haft fast ansættelse som koncertmester i tre førende nordiske symfoniorkestre: Det Kongelige Kapel, Oslo-filharmonien og senest Copenhagen Phil.
Han har samtidig haft en omfattende solist karriere og været solist med mange af de førende nordiske orkestre samt Minnesota Orchestra i USA.
Han er en meget engageret kammermusiker og har været primarius i diverse kammerensembler, samt ledet projekter med kammerorkestre som Det Norske Kammerorkester og Trondheimsolistene.

Jon har modtaget dirigentundervisning af Jorma Panula, Helsinki og Prof. Colin Metters, London.

Jon Gjesme har dirigeret flere projekter med Copenhagen Phil og har også stået i spidsen for Sønderjyllands symfoniorkester, Lithuania State Symphony Orchestra, Liepaja Symphony Orchestra og Berlin Sinfonietta som dirigent.

Han dirigerer i 2017 Oslo-filharmonien samt projekter med Trondheim symfoniorkester og kammerorkesteret Musicae Vitae.

On Stage representerer Jon eksklusivt i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.