Kai Grinde Myrann

Kai Grinde Myrann har på rekordtid etableret sig som en af sin generations dygtigste dirigenter. Han har allerede dirigeret alle de professionelle norske symfoniorkestre og militærkorps ved flere lejligheder. Han har også dirigeret danske orkestre og en række mindre ensembler og kor. Efter at have afsluttet sin kandidatgrad i direktion ved Norges Musikkonservatorium i 2013 vandt han straks stillingerne som assisterende dirigent i både Stavanger Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske Orkester. Derefter havde han et forskningsstipendium i direktion ved musikkonservatoriet i Tromsø. Fra 2021 er han en del af sparebankstiftelsen og Talent Norges lanceringsprogram Opptakt, som er Dirigentløftetets allerøverste niveau.

Myrann er kunstnerisk leder af Aksiom, et ensemble af 9 musikere, som han var med til at stifte i 2010, og han har ført ensemblet til at blive et efterspurgt ensemble for ny musik i Norden. Han er også dirigent for Ensemble Temporum, et ensemble etableret i 2016 med speciale i de klassiske mesterværker i den moderne musiktradition. Med en bachelorgrad i komposition fra Norges Musikkonservatorium og Hochschule für Musik “Hanns Eisler” i Berlin og med sin dirigenterfaring er Myrann en anerkendt fortolker af ny musik.

Myranns diskografi består af en række indspilninger af ny musik, og indeholder nu udgivelser med både Norges Radioorkester, Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Sinfonietta, Aksiom og Ensemble neoN, og flere nye udgivelser er på vej. Nordiske stemmer.

I 2014 gennemførte han Princess Astrid International Conducting Competition som den bedste norske deltager med en plads i semifinalen. Fra 2011 til 2014 var han leder af den norske afdeling af Ung Nordisk Musik, som i 2013 arrangerede festivalen i Oslo med musik af 35 deltagende unge nordiske komponister.

Se mere på Kais hjemmeside:

https://www.kaimyrann.no/no/hjem.php