Lene Juhl

Lene Juhl er videokunstner, digital scenograf og kreativ konceptudvikler. Med udgangspunkt i video, lys og digitale medier skaber Lene Juhl multidisciplinære immersive projekter indenfor scenekunst, site specifikke opgaver, ruminstallationer, udstillinger og koncerter. Lene Juhls kunstneriske udtryksform befinder sig i et krydsfelt mellem visuelkunst, design og levende performance.

Hun skaber sine egne projekter eller samarbejder med sceneinstruktører, komponister, koreografer, forfattere og producere i Danmark og i udlandet. Lene Juhl er uddannet sanger fra Det Kongelige Danske Musik konservatorium, studerede Master of Multimedia Arts på Aarhus Universitet og har en Master i IT, Interaktionsdesign og Multimedier fra SDU.

Hun forsker i kreative processer, i immersive design og mixed realityrum. Nylige kunstneriske projekter og samarbejder omfatter videoprojektioner fra gulv til kuppel i den tværkunstneriske PERFORMANCE KONCERT i Uppsala Domkyrka og den fysiske og digitale scenografi til forestillingen, THE CONFERENCE OF THE BIRDS, Piteå, Sverige. 360-graders videoprojektioner og rumligt design til STEGET PÅ MÅNEN, en iscenesat koncert i samarbejde med dirigent og komponist Daniel Bjarnason og Göteborgs Symfoniker, samt HVORFRA KOMMER MUSIKKEN? – et drømmespil for symfonisk orkester, som fejring af Ingmar Bergman 100-årsjubilæum med Göteborgs Symfoniker.

Videoværket i den audiovisuelle komposition ANTARCTICA i samarbejde med komponist, Steingrimur Rohloff. Video og scenografi til operaen, LYSISTRATE på Den Fynske Opera, Danmark. Storskala videoprojektioner til Carl Nielsens 150 årsfejringskoncert, AFSPEJLINGER, med Odense Symfoniorkester, og panoramiske 180-gradersvideoprojektioner til mindekoncerten 1864 @ 2014 med Sønderjyllands Symfoniorkester. I det kunstneriske samarbejde, EPI, har Lene skabt videoscenografi til operaen THE ELEPHANT MAN, af Carl Unander-Scharin, på Norrlandsoperan, Sverige, og immersive videoprojektioner til den officielle åbning af KILDEN, teater og koncertsal i Kristiansand, Norge. Konceptudvikling og videobaseret scenografi til ARTIFICIAL BODY VOICES, en danseforestilling i Piteå samt SWANLAKE REVISITED, en interaktiv performanceinstallation på Dansemuseet i Stockholm. EYE, en videoinstallation på facaderne af Dansk Arkitektur Center, København. TID I, II &III, en stedspecifik videoinstallation til Lys over Lolland Festivalen. Videobaseret scenografi til operaen, LA BOHEME, Bergen. Storskala videoprojektioner og videoinstallationer til DOCKPLATS 2010 – en stedspecifik udendørsmultiperformance i Malmö. RUNNER, en video’virus’, der dukker op på facade i Ørestad, inde i Danmarks Radio og i Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek, København. Video og scenedesign til CHRYSTALCABINET, opera i Piteå, Sverige. Koncept, instruktion og scenografi til GOTOGATE, en interaktiv musikforestilling på Plex Musikteater, København. Koncept, instruktion og scenografi for hybridforestillingen, NIGHT VISION, Den Kongelige Opera, Danmark. Skabelsen af lysdesignet i tætsamarbejde med Bille August til Georg Jensen 100 JUBILÆUMSUDSTILLING, på Statens Museum for Kunst i København og i Taipei, Japan. Koncept, instruktion og installationsdesign for det urbane event, VOIXSPINOLIENNES, og videoinstallationen, L’HOMME en FORET, Paris og senest skabt lysdesign ved en storstilet koncert med Göteborg Symfoniorkester i samarbejde med komponisten Paula af Malmborg Ward – Spår Vägar.

Lene Juhl har modtaget støtte fra bl.a. Kunstfonden, Musikdramatisk pulje, Pulje for scenekunstnerisk udvikling, Center for billedkunst, Kulturkontakt Nord, Danmarks Nationalbanks Jubilæums Fond og Nordea Danmark-Fonden.