Susanne Vibæk Svanekier

Susanne Vibæk Svanekier er en fremadstormende dirigent inden for den populære genre. Nytårskoncerter, musicalkoncerter, filmmusikkoncerter samt familie-, børne- og julekoncerter med både solister og store kor er hendes speciale. Susanne er uddannet musikleder fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2011 med sang som tilvalgsfag. Det mærkes og høres, når hun til stor glæde for publikum ynder at vende sig på podiet for pludselig at være sangsolist eller fremføre en duet med koncertens hovednavn.

Susanne er en hyppig gæst hos Odense Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor hun har stået i spidsen for en række koncerter med både kor og solister der tiltrækker børnefamilier og musicalglade gæster.

Blandt højdepunkterne de seneste år kan nævnes bl.a. CHARLIE OG CHOKOLADEFRABIKKEN på Østre Gasværk Teater og musicalen OLIVER på Göteborg Opera.

Susanne blev i 2017 som den første – og hidtil eneste – kvindelige dirigent ansat i det danske forsvar – nærmere bestemt i Slesvigske Musikkorps. Hun bestred denne stilling frem til oktober 2020. Her har hun fået stor erfaring i arbejdet med en blanding af det rytmiske og klassiske repertoire og har i den forbindelse også stået foran flere kor samt utallige solister.

Det førte til engagement hos Göteborg Wind Orchestra i januar 2020. Derudover har hun ved flere lejligheder dirigeret Prinsens Musikkorps. Hun modtog i 2018 Grethe Kolbes Mindelegat og deltog i 2013 i European Conductors Competition i Oslo. Her opnåede hun en semi-finaleplads og dirigerede i den forbindelse Norges Radio Orkester. Susanne har en lang freelancekarriere som trompetist bag sig. Hun blev uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2002 og har efterfølgende assisteret eller været kontraktansat i: Copenhagen Phil, Den Fynske Opera, DR Symfoniorkestret, Göteborg Symfoniker, Malmö Opera, Odense Symfoniorkester, Prinsens Musikkorps, Royal Danish Brass, Slesvigske Musikkorps, Sønderjyllands Symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester.