Trond Halstein Moe

Lite portrett fargeLige siden den norske baryton Trond Halstein Moe vandt den prestigefyldte Belvedere konkurrence i 1987, har han været en af Norges absolut førende sangere. Han har været ansat på Den Norske Opera som Baryton fra 1988- 2010 og har sunget alle de største roller i sit fag og han har desuden optrådt i en række Europæiske lande som gæstesanger.

I sæsonen 21/22 er Trond geninviteret til Jyske Opera, hvor han medvirker i verdenspremieren på Karsten Fundals INKOGNITO, og desuden optræder han igen på Nordnorsk Opera med Arktisk Filharmoni i en genopførelse af Ole Olsens KLIPPEØYENE.

I den foregående sæson debuterede Trond på Jyske Opera, hvor han sang partiet som Germont/LA TRAVIATA og optrådte desuden med Aalborg Symfoniorkester i N.W. Gade/ELVERSKUD samt Odense Symfoniorkester i CARMINA BURANA.

Blandt hans største og mest succesfyldte roller kan nævnes Germont/LA TRAVIATA, Scarpia/ TOSCA, Jeletskij/ SPAR DAME, Telramund/LOHENGRIN, Amfortas/ PARSIFAL , Alfio/ CAVALLERIA RUSTICANA , Wotan / RHEINGOLD/ DIE WALKÜRE, Günther/ GÖTTERDÄMMERUNG, Greven/ LE NOZZE DI FIGARO, Don Giovanni/ DON GIOVANNI, Don Carlo/ Posa LA FORZA DEL DESTINO, Renato / UN BALLO DI MASCHERA, Escamilo / CARMEN, Rigoletto/ RIGOLETTO , Valentin/ FAUST, Ford/ FALSTAFF, Eugen Onegin/ EUGEN ONEGIN og Figaro/ IL BARBIERE DI SIVIGLIA.

Trond har optrådt som gæstesanger på bl.a Statsoperaen i Stuttgart, Hannover og Essen og desuden Statsoperaen i Prag , Auditorio Nacional de Música  i Madrid og Malmø.

Trond har et stort og omfattende koncertrepertoire og har optrådt i hele Skandinavien, Europa og Sydafrika og USA, og han har desuden optrådt i en lang række Radio og TV produktioner samt CD – indspilninger.

I 2000 blev han kåret som “Årets sanger” på Den Norske Opera af Operaklubben Arie og blev desuden æresmedlem samme sted i 2012, og i 2009 modtog Trond  en hæderspris af Den Norske Operas venner.

[sc_embed_player volume=”50″ autoplay=true fileurl=”http://onstageartists.com/www/wp-content/uploads/2014/03/Track-03.mp3″]
Rangstrøm/EN VISA TILL KARIN NÄR HON HADE DANSAT

On Stage repræsenterer Trond eksklusivt/mondo.